ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Νέα και αρθρογραφία με ταυτότητα

Τι περιλαμβάνει η σειρά μέτρων στήριξης για τους πληγέντες της πλημμύρας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, στα οποία συμπεριλαμβάνονται επιδοτήσεις, η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η αναστολή συμβάσεων εργασίας, η τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και άλλα.

Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσαν οι υπουργοί για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel:

✔ Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής για του πληγέντες από τις πλημμύρες arogi.gov.gr, τόσο για την χορήγηση της πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής η οποία φτάνει μέχρι τις 10.000, όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης για την στήριξη των επιχειρήσεων που θα είναι μέχρι τις 4.000 (συμπεριλαμβάνονται και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις), αλλά φυσικά και για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, τις ζημιές στην οικοσκευή αλλά και τις πρώτες επισκευαστικές εργασίες σε ποσό που φτάνει τις 6.600,00. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και θα υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία για τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν ολικώς από τα πλημμυρικά φαινόμενα .

✔ Παράλληλα ενεργοποιείται το πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής με κάλυψη μέχρι του 80% της επισκευής και της επανακατασκευής των κτιριακών υποδομών, η στήριξη των επιχειρήσεων με επιχορήγηση η οποία θα φτάσει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς (περιλαμβάνονται και οι κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις).

✔ Για τους πολίτες που το σπίτι τους έχει πληγεί, ενεργοποιείται η επιδότηση ενοικίου ή η επιδότηση συγκατοίκησης. Εάν το σπίτι κριθεί κίτρινο ή κόκκινο ο ιδιοκτήτης μπορεί να λάβει από 300 έως 500 ευρώ για να νοικιάσει σπίτι.

✔ Χορήγηση αναστολών υποχρεώσεων σε ότι αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε ορίζοντα εξαμήνου.

✔ Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

✔ Αναστολή συμβάσεων εργασίας η οποία ενεργοποιείται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν με αντίστοιχη επιδότηση 534,00 ευρώ για τους εργαζόμενους.

✔ Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης παρατείνονται για 3 μήνες.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η καταρτισμένη ομάδα μας βρίσκεται δίπλα σας με 24ωρη υποστήριξη, για να σας συμβουλέψει και να σας καθοδηγήσει σχετικά με κάθε διαδικασία.