ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Νέα και αρθρογραφία με ταυτότητα

Διαθέσιμη η υποβολή ένστασης για εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις με προσλήψεις πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 25%.

Στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ αναρτήθηκε η σχετική ανακοίνωση με αναφορά στην διάθεση διαδικασίας ενστάσεων για Εξαίρεση από Τέλος Επιτηδεύματος [Οδηγίες].

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται :

"Από την Παρασκευή 04-08-2023, είναι διαθέσιμη στο περιβάλλον του Π.Σ. Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διαδικασία υποβολής ένστασης αναφορικά με την εξαίρεση από το Τέλος Επιτηδεύματος από επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος έχουν προβεί σε αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της παρ.3 του αρ.4 της ΚΥΑ Α.1040/31.03.2023 (ΦΕΚ Β’2122).

Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο Π.Σ. Εργάνη και προϋποθέτει έλεγχο των στοιχείων αυτών και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα πραγματικά στοιχεία πλήρους απασχόλησης δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στο Π.Σ. Εργάνη.

Για το λόγο αυτό, παρακαλείστε πριν από τη συμπλήρωση και υποβολή της ένστασης να ανατρέχετε στις συνημμένες αναλυτικές οδηγίες."

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την υποβολή ένστασης για το τέλος επιτηδεύματος.

Η καταρτισμένη ομάδα μας βρίσκεται δίπλα σας με 24ωρη υποστήριξη, για να σας συμβουλέψει και να σας καθοδηγήσει πάνω σε οποιαδήποτε επιχειρηματική σας ανάγκη.


Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Υπεύθυνος Τομέα Μισθοδοσίας Θεσσαλονίκης

aleksandros-aleksiadhs-RwLXg.jpg