Επιχειρήσεις Εστίασης: Κοστολόγηση, Εκπαίδευση, Marketing - Fovera Prostasia

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669

Υπηρεσίες

  • Home
  • Υπηρεσίες
  • Επιχειρήσεις Εστίασης: Κοστολόγηση, Εκπαίδευση, Marketing

Επιχειρήσεις Εστίασης: Κοστολόγηση, Εκπαίδευση, Marketing

Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι ελκυστικές ως επένδυση και πραγματικά είναι πολλοί αυτοί που επενδύουν στον κλάδο, ανοίγοντας ένα εστιατόριο, καφέ, σνακ μπαρ, καφέ εστιατόριο, ψητοπωλείο κλπ. Γεγονός εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι είναι ένας κλάδος που απαιτεί υψηλό κεφάλαιο επένδυσης, έχει  μεγάλο και έντονο ανταγωνισμό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική διαχείριση, στη διοίκηση προσωπικού και στο μάρκετινγκ. Διαφορετικά οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται δραματικά. Οι επιχειρήσεις αυτές χρειάζονται μεγάλη τεχνογνωσία.

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο πακέτο υπηρεσιών για επιχειρήσεις εστίασης με επίκεντρο τα εστιατόρια, το οποίο βασίζεται στους τρεις παρακάτω άξονες που οδηγούν στην επιχειρηματική επιτυχία. Αφορά σε επιχειρήσεις που είναι ήδη στο χώρο για περαιτέρω ανάπτυξη, σε επιχειρήσεις που παρουσιάζουν καμπή για τη στήριξη και αναδιάρθρωσή τους και σε νέες επιχειρήσεις, ώστε να έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν.

Α. Οικονομική Διαχείριση

Όντας επιχειρηματίας, ο καλύτερος σας φίλος είναι τα νούμερα! Βασίζεστε σε αυτά, παίρνετε αποφάσεις βάση αυτών! Το πρώτο πράγμα το οποίο θα κάνουμε δουλεύοντας μαζί, είναι να απαντήσουμε στις παρακάτω ερωτήσεις με νούμερα!

– Ποια είναι τα λειτουργικά σας έξοδα;
– Ποιο είναι το break even (το σημείο 0) της επιχείρησης σας;
– Πόσο κοστίζει το μενού σας;
– Ποιο είναι το food – cost του κάθε πιάτου σας;
– Με τι πραγματικό περιθώριο κέρδους δουλεύετε ανά πιάτο;
– Πόσους ανθρώπους σερβίρετε κάθε μέρα;
– Ποια πιάτα σας πουλάνε περισσότερο;
– Ποια πιάτα σας αφήνουν το μεγαλύτερο κέρδος;
– Ποιο είναι το κόστος των αγορών σας ανά κατηγορία;
– Πόσο κοστίζει η φύρα σας;
– Πόσο κοστίζει το προσωπικό σας;
– Αγοράζετε σε σταθερές τιμές από τους προμηθευτές σας;
– Τι εκπτώσεις παίρνετε από τους προμηθευτές σας;
– Μείωση λειτουργικών δαπανών – cost killing

Θα έχετε αμέσως τον έλεγχο της επιχείρησης, οι αποφάσεις σας θα στηρίζονται σε ρεαλιστικά στοιχεία και θα είναι ορθολογιστικές με βάση το συμφέρον σας!

Β.  Εκπαίδευση και Διοίκηση Προσωπικού. 

Το προσωπικό ενός εστιατορίου είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες της επιτυχίας του! Το εστιατόριο είναι μια καλο-κουρδισμένη μηχανή, όλοι έχουν το ρόλο τους και πρέπει να τον εκτελέσουν με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο, ώστε να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα ζεστό χαμόγελο! Ακούγεται απλό όμως θέλει συγκεκριμένη μέθοδο οργάνωσης και συνεχή εκπαίδευση όλου του προσωπικού!

Εγκαθιστούμε ένα σύστημα οργάνωσης και διοίκησης το οποίο περιέχει:

– Καταμερισμό της εργασίας
– Ξεκάθαρες διαδικασίες
– Απλοποίηση Ελέγχου
– Εξυπηρέτηση Πελάτη
– Διαχείριση Πελάτη
– Πώληση

Ένα καφέ, ένα εστιατόριο είναι μια επιχείρηση που προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από φαγητό ή ποτό. Ο πελάτης σας θέλει να περάσει όμορφα στο χώρο σας. Το προσωπικό και ειδικά το σέρβις είναι αυτά που θα εξυπηρετήσουν τον πελάτη, θα διαχειριστούν τα θέλω του, θα κάνουν πωλήσεις και θα έχουν τον πρώτο (καλώς ήρθατε) και τελευταίο (ευχαριστούμε) λόγο μαζί του. Είναι ο βασικός παράγοντας για να έρθει ο πελάτης σας ξανά και ξανά στο μαγαζί σας ή για να μη ξαναέρθει ποτέ! Επίσης είναι αυτό που θα πουλήσει το μαγαζί σας, τα πιάτα σας, τα ποτά σας, τα κρασιά σας! Αν ξέρει να το κάνει θα αυξήσει το τζίρο σας! Θα αφήσετε όλα αυτά στην τυχαιότητα;

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι εξατομικευμένο, εφαρμόζεται πάνω στη δουλειά, χρησιμοποιώντας πρακτικούς και σύγχρονους τρόπους που έχουν άμεσα αποτέλεσμα και διδάσκουν επαγγελματίες με μεγάλη πείρα στις πωλήσεις.

Γ. Marketing

Μπορεί να έχετε το ωραιότερο εστιατόριο, την καλύτερη εξυπηρέτηση, το νοστιμότερο φαγητό του κόσμου αυτά όμως θα πρέπει να τα μάθει και ο κόσμος, οι υποψήφιοι πελάτες σας!

Σήμερα, οι πελάτες συχνάζουν στο facebook, στο Instagram, στα sites αξιολόγησης εστιατορίων, γράφουν την εμπειρία τους σε blogs, κάνουν Likes, κοινοποιήσεις και η πληροφορία μεταφέρεται αστραπιαία! Αυτό είναι το «από στόμα σε στόμα» της εποχής μας!

Η διαχείριση αυτών των μέσων δεν είναι πλέον μια απλή υπόθεση, είναι και αυτή μία «επιστήμη» και χρειάζεται ειδικούς για να σας φέρει αποτελέσματα. Στοχεύστε σωστά, μετρήστε τα αποτελέσματα σας, σκεφτείτε κάθε ευρώ που δίνεται στη διαφήμιση ως μια αποδοτική επένδυση. Οι ερασιτεχνισμοί μπορεί να οδηγήσουν στο να δώσετε χρήματα που δεν θα έχουν κανένα πωλησιακό όφελος για την επιχείρηση σας. Κάθε ευρώ που δίνεται θα πρέπει να σας αποδίδει!

Εξειδικευμένα στελέχη στο αντικείμενο της ψηφιακής παρουσίας και διαφήμισης, (digital marketing) σας καθοδηγούν, ώστε να χτίσετε το brand, να φέρεται κόσμο στη σελίδα σας και στο μαγαζί σας, να σας γνωρίσει το κοινό, να επικοινωνήσετε και να αλληλοεπιδράσετε με τους πελάτες, να έχετε πιστούς και επαναλαμβανόμενους θαμώνες.