7 Συμβουλές για σωστή διαχείριση των social media!
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669 ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 2816 008 911 ΛΑΡΙΣΑ: 2410 619 144

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • 7 Συμβουλές για σωστή διαχείριση των social media!
7 Συμβουλές για σωστή διαχείριση των social media λογαριασμών

7 Συμβουλές για σωστή διαχείριση των social media!

Διαχείριση social media!

Είναι γεγονός πως η δημιουργία περιεχομένου για τα διαδικτυακά κανάλια επικοινωνίας μίας επιχείρησης αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία και φυσικά απαιτεί σημαντικό χρόνο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε την προβολή σας, αποφεύγοντας συχνά λάθη, και προχωρώντας στις σωστές επιλογές.

  1. Δημοσιεύστε τακτικά!

Η συχνή δημοσίευση ποιοτικού περιεχομένου θα προσελκύσει το κοινό στο οποίο στοχεύετε! Δημιουργήστε ένα πλάνο, ορίστε τις ημέρες και τις ώρες που θα δημοσιεύετε στους λογαριασμούς σας και μείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα. Θυμηθείτε! Είναι προτιμότερο να έχετε σωστή παρουσία σε λιγότερα κανάλια, παρά να δημοσιεύετε σε όλα αλλά σπάνια ή με μη προσεγμένο περιεχόμενο. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας «Social media: Το περιεχόμενο είναι Βασιλιάς!».

  1. Δώστε αξία μέσα από το περιεχόμενό σας!

Στόχος όλων των ενεργειών σας είναι οι πωλήσεις είτε προϊόντων είτε υπηρεσιών, όμως τα post σας δεν θα έχουν ενδιαφέρον για τους χρήστες εάν το μόνο που αποτυπώνουν είναι κάποιο brand που προσπαθεί να τους πουλήσει. Αξίζει να δημιουργήσετε πρωτότυπο περιεχόμενο που δίνει γνώση ή ψυχαγωγία στο κοινό σας. Για παράδειγμα, μία σελίδα ανθοπωλείου θα μπορούσε να ανεβάζει δημοσιεύσεις με συμβουλές για την φροντίδα φυτών. Γίνετε δημιουργικοί και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

  1. Κοινοποιήστε από το website σας!

Ανεβάστε περιεχόμενο στο website σας και μοιραστείτε το στους λογαριασμούς σας. Στα social media σας δίνεται η δυνατότητα να κοινοποιείτε άρθρα ή δημοσιεύσεις από το blog ή/και το website σας. Επομένως, αναπτύσσοντας περιεχόμενο για το website, ταυτόχρονα δημιουργείτε δημοσιεύσεις για τα social media. Μπορείτε να προσθέσετε εταιρικά νέα, συμβουλές, άρθρα ή προτάσεις. Οι παραπάνω ενέργειες θα φέρουν επισκεψιμότητα στο website σας, επιτυγχάνοντας αύξηση των εγγραφών στο newsletter, των leads και των πωλήσεων.

  1. Ανεβάστε video!

Οι δημοσιεύσεις με video προωθούνται περισσότερο στα social media, οπότε εμφανίζονται σε μεγαλύτερο κοινό! Παράλληλα οι χρήστες προτιμούν να λάβουν μία πληροφορία όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται και το βίντεο έχει αυτή τη δύναμη. Μπορείτε να προβάλλετε κάποιο event, το χώρο σας, προϊόντα, testimonials πελατών, backstage, τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος κ.ά.

  1. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις!

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για να βρείτε όμορφες εικόνες που δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα! Ιδιαίτερα σε κάποια μέσα όπως το Instagram, έχει αποδειχθεί ότι η εικόνα είναι πιο σημαντική από το κείμενο που θα τη συνοδέψει.

  1. Προτρέψτε τους χρήστες να αλληλοεπιδράσουν!

Σκοπός των δημοσιεύσεων είναι να αναπτυχθεί μία σχέση μεταξύ των χρηστών και του brand. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να καλέσετε τους πελάτες σας να σας γράψουν την γνώμη τους για κάποιο θέμα, να δημιουργήσετε ένα poll, ένα quiz, έναν διαγωνισμό ή ό,τι άλλο ταιριάζει στο brand σας.

  1. Δείξτε ενδιαφέρον!

Απαντήστε άμεσα στα μηνύματα και τα σχόλια των χρηστών. Αφιέρωσαν χρόνο για να σας στείλουν το μήνυμα, επομένως το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφιερώσετε και εσείς χρόνο για να τους απαντήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ακόμη κι αν ένα σχόλιο είναι αρνητικό, μπορείτε να απαντήσετε υπερασπίζοντας την επιχείρησή σας. Συνεπώς, δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε να ακούσετε τα σχόλιά τους και ότι είστε δίπλα τους, υπάρχει μία αμεσότητα.

 

Εσείς με ποιον τρόπο προβάλετε την επιχείρηση σας στα social media;

Επιθυμείτε μία στρατηγική που να αποδίδει;

Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύσεις! Επικοινωνήστε μαζί μας!