Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από πότε ξεκινά η εφαρμογή της & ποιος ο ρόλος της (UPDATED) - Fovera Prostasia
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669 ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 2816 008 911 ΛΑΡΙΣΑ: 2410 619 144

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από πότε ξεκινά η εφαρμογή της & ποιος ο ρόλος της (UPDATED)

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από πότε ξεκινά η εφαρμογή της & ποιος ο ρόλος της (UPDATED)

Tην τελευταία δεκαετία, είναι ευρέως γνωστό το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, το οποίο συμπεριλαμβάνει μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και την διασφάλιση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα έχει στόχο την απλοποίηση διαδικασιών και δηλώσεων, την αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων και τη μείωση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων.

Με τα άρθρο 73, 74 του Νόμου 4808/2021 περί προστασίας της Εργασίας, δημοσιεύθηκε η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και η υποχρέωση λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος μέτρησης του χρόνου εργασίας από τις επιχειρήσεις-εργοδότες των εργαζομένων τους σε πραγματικό χρόνο στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και ταυτόχρονα ορίστηκε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μέτρησης του χρόνου εργασίας, πραγματοποιείται με τη χρήση ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Στα ίδια άρθρα αναφέρεται και η σύνδεση των παραπάνω δεδομένων με την αυτοματοποιημένη προσυμπλήρωση της ΑΠΔ από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Με την χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οριστικοποιήθηκε η έναρξη εφαρμογής από 1/7/2022 της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους των Τραπεζών και των Σούπερ Μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και από 1/6/22 ξεκινά για όλες τις επιχειρήσεις η πρώτη φάση εφαρμογής του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ (σχετική Αποφ. 100658/22021 ΦΕΚ 5706, τεύχος Β΄ της 9/12/2021).

Η απογραφική διαδικασία του Ωραρίου Απασχόλησης για τις Τράπεζες και τα Σούπερ Μάρκετ με πλήθος εργαζόμενων άνω των 250 θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30/6/2022, ενώ για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις – εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους μισθωτής εξαρτημένης εργασίας η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30/11/2022.

Όλα τα στοιχεία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε εργοδότες και εργαζόμενους, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου (Ημερολόγιο Πραγματικής Απασχόλησης).

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της παρακολούθησης της αγοράς εργασίας, είναι πλέον η αρχή μιας νέας μεταρρύθμισης, που επισφραγίζει ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου Εργασίας, είναι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Κατεβάστε ολόκληρη την απόφαση.

 

espa logo