Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους- Fovera Prostasia
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669 ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 2816 008 911 ΛΑΡΙΣΑ: 2410 619 144

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλισης και φύλαξης/προστασίας εντάσσονται στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλισης και φύλαξης/προστασίας εντάσσονται στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Η  χρήση Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας διευρύνεται και εφαρμόζεται πλέον και στους εξής δύο κλάδους:

  • Ασφαλιστικές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και προστασίας

Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου 2023 και η ένταξη των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα γίνει μέσω των εφαρμογών myErgani mobile app ή Ergani CardScanner, ανάλογα με το αν ήδη διαθέτουν ή όχι σύστημα ωρομέτρησης.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στην ακόλουθη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Επεκτείνεται, στη βάση του σχεδιασμού που έχει ήδη παρουσιάσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πεδίο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε επιχειρήσεις παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στο πεδίο εφαρμογής του μηχανισμού Ψηφιακής Κάρτας εντάσσονται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, των οποίων ο πρωτεύων ή δευτερεύων Κωδικός Αριθμού Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) ανήκει στον τετραψήφιο Κ.Α.Δ. 6622, με υποχρέωση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ταυτόχρονα, από την ίδια ημερομηνία, Πέμπτη 16/2/2023 εντάσσονται στο καθεστώς της ψηφιακής κάρτας και με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα τετραψήφιο Κ.Α.Δ. 8010 και 8020. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με τετραψήφιο Κ.Α.Δ. 8030 δεν εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας.

Η ένταξή τους γίνεται είτε μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app για τους εργαζόμενους, η οποία έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίζει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, και την εφαρμογή Ergani CardScanner για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη σύστημα ωρομέτρησης, η οποία «διαβάζει» κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Ο μηχανισμός «ανάγνωσης» της Ψηφιακής Κάρτας είναι παρόμοιος με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κατά την περίοδο της πανδημίας.
Επιπλέον σημειώνεται ότι το προσεχές διάστημα, θα αναρτηθεί από το Υπουργείο στον ψηφιακό χώρο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, για τις εντασσόμενες επιχειρήσεις σχετικός κατάλογος ερωτήσεων και απαντήσεων αναφορικά με τη διαδικασία και τον τρόπο εναρμόνισης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις του πεδίου της ψηφιακής κάρτας.

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Φοβερά Προστασία για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και την εφαρμογή της στην επιχείρησή σας.

Η καταρτισμένη ομάδα μας στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις με στρατηγικούς συμβούλους που ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις επιχειρηματικές ανάγκες όλο το 24ωρο.

 

espa logo