Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου πωλητή
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου πωλητή
Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου πωλητή

Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου πωλητή

Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου πωλητή!

Κάθε επιχείρηση λειτουργεί επιδιώκοντας την αύξηση του κύκλου εργασιών. Η αποτελεσματικότερη προβολή μέσω μίας δυνατής στρατηγικής marketing, η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η δημιουργία ενός προγράμματος πιστότητας (loyalty), η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων ή ενός καταστήματος, αποτελούν αδιαμφισβήτητα ορισμένα μέσα για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης. Σε βάθος χρόνου όμως αυτό που μετράει είναι να έχει «κερδίσει» τον πελάτη, ώστε να ξαναεπιλέξει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της και να γίνει πρεσβευτής αυτών. Ο έντονος ανταγωνισμός και οι ολοένα και πιο απαιτητικοί πελάτες καθιστούν σήμερα τον ανθρώπινο παράγοντα ως τον πλέον κρίσιμο. Επομένως, το στέλεχος που θα εξυπηρετήσει τον πελάτη αποτελεί τον πιο δυνατό κρίκο στην αλυσίδα των πωλήσεων.

Πώς λοιπόν κινείται ο επιτυχημένος πωλητής, ώστε να διασφαλίζει την ικανοποίηση του πελάτη και να αυξήσει τις πιθανότητες να επιλέξει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας;

  1. Δείχνει ενθουσιασμό και έχει θετική διάθεση, αλλά και επαγγελματική στάση.
  2. Διατηρεί οπτική επαφή, στρέφει το σώμα του προς τον πελάτη και επιδιώκει να δημιουργήσει ουσιαστική σύνδεση μαζί του.
  3. Δίνει προσοχή στη γλώσσα του σώματος και τον τρόπο έκφρασης του συνομιλητή – δείτε περισσότερα στο άρθρο «γλώσσα του σώματος».
  4. Αφιερώνει χρόνο στον εντοπισμό και την κατανόηση των αναγκών, ακόμη και των μη εκφρασμένων.
  5. Προτείνει προϊόντα ή υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του πελάτη.
  6. Μιλά με επιχειρήματα, είναι ειλικρινής, συνεπής και σαφής και παραμένει αυθεντικός, γιατί γνωρίζει ότι μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και προσοδοφόρες συνεργασίες.
  7. Συμπεριφέρεται ως σύμβουλος και ο πελάτης αντιλαμβάνεται αυτή την υπεραξία.

 

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να απογειώσετε την επιχείρησή σας!

Ενημερωθείτε για τις εκπαιδεύσεις και τα σεμινάρια στελεχώνΕπικοινωνήστε μαζί μας!