Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας: Σωστή στοχοθεσία - Fovera Prostasia
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας: Σωστή στοχοθεσία
Πώς θα επιτύχετε τους στόχους σας Σωστή στοχοθεσία

Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας: Σωστή στοχοθεσία

Για να επιτύχετε τους στόχους σας πρέπει να τους θέσετε σωστά!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε μέσα στη νέα χρονιά. Βέβαια το σημαντικότερο είναι να εξετάσουμε πόσες φορές έχουμε θέσει τους συγκεκριμένους στόχους στο παρελθόν αλλά δεν τους υλοποιήσαμε.

Για παράδειγμα πέρυσι τέτοια εποχή τι στόχους είχατε βάλει; Πόσους από αυτούς πετύχατε; Η παρακάτω μεθοδολογία στοχοθεσίας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί δεν καταφέρνετε να υλοποιήσετε τους στόχους σας.

1. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένος και μετρήσιμος. Για παράδειγμα «Θέλω να αυξήσω τα κέρδη της επιχείρησης μου 10% μέσα σε 6 μήνες». Αυτό χρειάζεται για να μπορείτε να υπολογίσετε πότε τον έχετε πετύχει και σε τι ποσοστό.

2. Επίσης ο στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός. Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε αλλά όταν θέτετε στόχους πρέπει να έχετε ένα πλάνο υλοποίησης. Για παράδειγμα δεν είναι ρεαλιστικός στόχος το αυξήσετε 200% το κέρδος σας σε 1 μήνα. Οπότε θα αποτύχετε και θα απογοητευτείτε.

3. Θα πρέπει να έχετε ένα δυνατό κίνητρο. Ποιος είναι ο λόγος που θα σας κρατήσει σταθερούς στις δεσμεύσεις σας μέχρι να πετύχετε το αποτέλεσμα; Αξίζει να βρείτε έναν καλό, δυνατό λόγο γιατί διαφορετικά δε θα παραμείνετε πιστοί στον στόχο σας. Σκεφτείτε τα οφέλη που θα σας αποφέρει η αλλαγή μίας συνήθειας, δημιουργήστε την εικόνα του αποτελέσματος και επαναφέρετε την στο μυαλό σας κάθε φορά που αποκλίνετε από το στόχο σας.

 

Chat on Facebook Messenger