Λογιστής ή Σύμβουλος; Οι διαφορές και τα οφέλη για την επιχείρηση
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669 ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 2816 008 911 ΛΑΡΙΣΑ: 2410 619 144

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • Λογιστής ή Σύμβουλος; Οι διαφορές και τα οφέλη για την επιχείρηση
Λογιστής ή Σύμβουλος; Οι διαφορές και τα οφέλη για την επιχείρηση

Λογιστής ή Σύμβουλος; Οι διαφορές και τα οφέλη για την επιχείρηση

Λογιστής ή Σύμβουλος; Κατά τη διάρκεια της κρίσης στην χώρα μας, αλλά και νωρίτερα, ξεκίνησε και υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, η ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες και τις επιχειρηματικές οντότητες. Παράλληλα όμως, συνεχίστηκε με αμείωτη ταχύτητα η εναλλαγή στις κατευθύνσεις και τα νομοσχέδια φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής, τα οποία αποτελούν το κυριότερο αντικείμενο των παραπάνω υπηρεσιών.

Οι εν λόγω εξελίξεις επηρέασαν σαφέστατα και με τον πλέον άμεσο τρόπο, τον κλάδο και τον ρόλο ο οποίος αποκαλείται «λογιστής». Εφόσον το σκεφτεί κάποιος από μια αντικειμενική και ουδέτερη θέση, ο λογιστής σήμερα, έχει στην ουσία διατηρήσει την θέση του διεκπεραιωτή που είχε και παλαιότερα, με ενισχυμένες βέβαια και πολύ περισσότερες τις εργασίες με τις οποίες απαιτείται να ασχοληθεί, αλλά επιπλέον οι σημερινές, πολύπλοκες συνθήκες του επιβάλλουν και έναν πρόσθετο ρόλο, αυτόν του Συμβούλου.

  1. Σύμβουλος και όχι λογιστής, σημαίνει ότι εκτός των λογιστικών καταχωρήσεων, του υπολογισμού ΦΠΑ, της έκδοσης μισθοδοσίας και άλλων τυπικών υποχρεώσεων της επιχείρησης, παρέχω την συμβουλή μου για την ορθότερη λογιστική αντιμετώπιση κάθε πράξης, την συμφερότερη λειτουργικά και κοστολογικά διαχείριση του προσωπικού και τέλος, την όσο το δυνατόν πιο ορθολογική φορολογική απεικόνιση των στοιχείων της δραστηριότητάς της.
  2. Η συμβουλευτική επιχειρήσεων είτε πρόκειται για φορολογική συμβουλευτική είτε χρηματοοικονομική, είτε στρατηγική, είναι (ή έπρεπε ανέκαθεν να είναι) πελατοκεντρική. Δηλαδή βρίσκομαι κοντά στον πελάτη, στην καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια πορεία του. Την παρακολουθώ και παραθέτω διαρκώς προτάσεις αναπροσαρμογής της, εφόσον χρειαστεί.
  3. Η παροχή επιπλέον υπηρεσιών εκτός των φοροτεχνικών, αποτελεί επίσης σήμερα, μια επιβεβλημένη ανάγκη των επιχειρήσεων, τις οποίες μόνο οι επιχειρήσεις λογιστικών και φορολογικών συμβούλων οι οποίες την έχουν αντιληφθεί από νωρίς έχουν επιτύχει. Παραδείγματα αποτελούν οι υπηρεσίες οργάνωσης και αξιολόγησης προσωπικού, υποβολής και ένταξης σε προγράμματα ενίσχυσης επενδύσεων, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός.

Η κρίση λένε πως αποτελεί κάθε φορά και μια ευκαιρία. Ευκαιρία να αλλάξουμε, να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες αλλά και να καινοτομήσουμε. Πόσοι άραγε επιχειρηματίες βλέπουν αυτές τις ευκαιρίες; Πόσοι επιχειρηματίες αναρωτιούνται το πώς θα αδράξουν τις ευκαιρίες που βλέπουν και αν υπάρχει τρόπος να έχουν δίπλα τους κάποιον ο οποίος θα τους υποστηρίξει σε νέα εγχειρήματα; Πόσοι επιχειρηματίες διερωτώνται εάν θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται, ώστε όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά στην ουσία να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν; Τελικά, πόσοι επιχειρηματίες παίρνουν τηλέφωνο τον λογιστή τους για όλα τα παραπάνω και αν το κάνουν, τι απάντηση παίρνουν;

Ενημερωθείτε για τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες ή επικοινωνήστε μαζί μας!

 

espa logo