Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου 2022 & ποιες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν - Fovera Prostasia
Testimonials
Δείτε τι είπαν οι πελάτες για εμάς

ΑΘΗΝΑ: 210 33 11 330 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 514 669 ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 2816 008 911 ΛΑΡΙΣΑ: 2410 619 144

Blog

  • Αρχική
  • Blog
  • Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου 2022 & ποιες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν

Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου 2022 & ποιες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν

Η 15η Αυγούστου όπως ορίζεται και με το νέο Νόμο 4808/19.06.2021, ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών καθώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων. Εξαιρούνται εκείνες που νομίμως λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες (π.χ. εστιατόρια, καφετέριες).

Φέτος η 15η Αυγούστου συμπίπτει με την ημέρα Δευτέρα και θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Για τους εργαζόμενους που δεν θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα παρακάτω:

α) οι ημερομίσθιοι που δεν θα απασχοληθούν για λόγους που δεν οφείλονται σ’ αυτούς, θα πάρουν το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους.

β) οι έμμισθοι δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέρα από το καταβαλλόμενο μισθό τους.

Για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα παρακάτω:

α) οι ημερομίσθιοι θα λάβουν το συνηθισμένο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους και όχι στο καταβαλλόμενο, για όσες ώρες απασχοληθούν.

β) οι επί μηνιαίο μισθό θα λάβουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους και όχι στο καταβαλλόμενο.

Επίσης, το ημερομίσθιο της 15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να αφαιρέσουν όμως τη μέρα αυτή από τις δικαιούμενες εργάσιμες ημέρες της άδειάς τους.
Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δεν θα πάρουν πρόσθετο ημερομίσθιο για την αργία, αλλά και στην περίπτωση αυτή δεν θα αφαιρεθεί η ημέρα της αργίας από τις δικαιούμενες εργάσιμες ημέρες της άδειάς τους.

Τέλος, δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.